jaar 1999
jaar 1999
Aankoop bedrijf te Amougies
jaar 2007
jaar 2007
aankoop eerste machines
jaar 2008
jaar 2008
uitbereiding machinepark

Bijna 25 jaar ervaring en expertises in de sectorAlfametal werd opgericht in 1998 door Alex Defresne en zijn echtgenote Anja Vandenberghe. Alex had reeds meer dan 15 jaar ervaring in eenvoudig constructiewerk bij zijn ouders in Ets. Defresne te Orroir, zijn ambitie om tank- en machinebouw te doen werd toen al aangewakkerd. Anja had op haar beurt even lang gewerkt in de autobranche en ook bij haar ouders in Garage Vandenberghe te Deerlijk.

In 1998 besloten zij dan ook voor eigen rekening te gaan werken en startten Alfametal op, meteen werd er geïnvesteerd in een machinepark en in 1999 werd een eigen atelier gekocht hetgeen in februari 2000 na de nodige opfrissingswerken in gebruik werd genomen.


In het begin werkte Alfametal nog grotendeels voor de textielsector en beetje bij beetje werden diverse sectoren toegevoegd, op heden is de textielsector net als over gans België echter een kleine markt geworden. Daardoor moest er uitgekeken worden naar andere sectoren.WAAROM KIEZEN VOOR ALFAMETAL  • Verschillende activiteiten onder 1 dak
  • Technisch team met jarenlange vakkennis en ervaring
  • professioneel advies en begeleiding bij elk project
  • Alles op maat en verwachtingen van de klant
  • Heel open en resultaatgericht contact met onze klanten
  • Leveren van kwaliteit

In 2007 werd geïnvesteerd in de eerste draai- en freesmachines en jaar na jaar nam dat machinepark toe.


Sedert 2009 werd hun team versterkt door de komst van Fabrice, zoon van Alex en Anja.
Na enkele jaren besliste Fabrice om nog meer aan toelevering in de machinebouw te gaan doen en om hoge precisie onderdelen te gaan maken en in 2017 werd een draadvonkerosiemachine aangekocht om ook daar nog meer hun mannetje te kunnen staan.


Fabrice trad meer en meer in de voetsporen van Alex waardoor hij eind 2019 besliste om de zaak in 2020 over te nemen, verder te zetten en verder uit te breiden.

Alex en Anja blijven zo goed en zo ver als mogelijk het ganse Alfametal team ondersteunen.